Folkové prázdniny začínají už 23.7.!!

Největší tuzemská přehlídka world music začíná v Náměšti nad Oslavou v sobotu 23. 7. 2011 a potrvá až do neděle 31.7. 2011. Navštěvníci se mohou každý den těšit na trojici hlavních vystupujících na hlavních koncertech, od pondělí do čtvrtka je program ještě doplněn o noční koncerty v místních atraktivních lokalitách.

Přes den pak mají návštěvníci možnost vyzkoušet si svoje umění v dílnách. Letos je připraveno na 50 druhů dílen v 180 bězích. Na některé dílny je nutné se přihlásit předem, většina je však otevřena i právě příchozím.

Tradiční odborné kolokvium může navštívit každý v úterý a ve středu v podkroví nové radnice na náměstí. Letos budou muzikologové, umělci a hudební publicisté diskutovat na téma Od folkloru k world music: Cesty za vizí.

Hezký přehledový článek o největších letošních hvězdách napsal Jiří Moravčík na svém webu www.world-music.cz. Naleznete zde také spoustu videí s ochutnávkou jejich tvorby.

V prostorách zámku a přilehlého okolí vystavuje 81 umělců z celého světa přes 280 svých děl. Zaplnili jimi nejen zámecké arkády a nádvoří, ale i zámecký park. Snad bude kam dát jeviště, protože hlavní scéna bude letos právě v tomto parku.

Plakát s programem letošních Folkových prázdnin si můžete stáhnou zde.

Veškeré informace naleznete na www.folkoveprazdniny.cz.