Glen Hansard a Markéta Irglová koncertují 8.6.2008 v Praze!!!

 

Glen Hansard a Markéta Irglová  poprvé od Oscarů zahrají v Praze

neděle 8. června 2008 / 20.00 / Divadlo Archa

 

V neděli 8. června se v pražském Divadle Archa uskuteční po udělení Oscara první koncert Glena Hansarda a Markéty Irglové v České republice. Irsko-české duo, které vystoupí v Arše v rámci svého turné Swell Season, doprovodí členové Hansardovy mateřské kapely The Frames. Na koncertě zazní písně z Oscarem oceněného filmu Once, alba Swell Season i repertoár Frames. Koncert otevře ve 20,00 hodin irský hudebník Liam Ó Maonlaí.

 
„Chtěli jsme přijet hned po Oscarech, ale to se nepodařilo. Praha má pro nás stejně jako celá Česká republika zcela mimořádnou atmosféru. Je tady spousta lidí, kteří nám v minulosti pomáhali a věřili nám a vždycky se s nimi rádi potkáváme, ať na koncertě nebo mimo něj“, komentovala pražský koncert Markéta Irglová. Duo se zároveň objeví o den dříve jako hlavní hosté  pořadu ČT Noc s Andělem.

Oba protagonisté v současné době absolvují vyprodané měsíční turné ve Spojených státech. Vyvrcholením turné bude koncert v legendární newyorské Radio Music City Hall na Manhattanu 19. května. Po krátké zastávce v Evropě, během které absolvují koncerty v Německu, Španělsku, Londýně a Praze, se od poloviny června bude dvojice opět pohybovat na amerických pódiích.

Není bez zajímavosti, že pro obrovský zájem bylo nutné jen v Chicagu přidat dva koncerty. Důvodem této skutečnosti je i fakt, že Glen s Markétou nechtějí z divadelních sálů střední velikosti přejít do hal s větší kapacitou. „Pro typ hudby, kterou děláme, je ideální vidět lidem do tváře, být s nimi v osobním kontaktu, na takovou vzdálenost, aby nás případně slyšeli i akusticky, bez zesilovačů“, komentoval tento postoj Glen Hansard. Vystoupení 29. června na hudebním festivalu v Glastonbury bude tedy z tohoto pohledu spíše výjimkou.

Vedle rozsáhlého amerického turné se na přelomu července a srpna oba hudebníci objeví na několika tradičních českých letních festivalech v Náměšti nad Oslavou, Telči, Českém Krumlově, Českých Budějovicích a Milevsku. Tato pódia dostala protentokrát přednost před ostatními nabídkami. Hansard s Irglovou zde hráli již v minulosti a chtěli by tak jak pořadatelům, tak i návštěvníků poděkovat za přízeň a podporu v minulých letech.

 

Užitečné odkazy:

http://www.theframes.ie
http://www.rianrecords.com/

  

Vstupenky za 490,- Kč jsou v předprodeji v pokladně Divadla Archa a síti Ticketpro.