Chyby v rozhovoru Markéty pro Magazín Práva

Rozhovor Markéty pro Právo – taky o kvalitě české žurnalistiky

Markéta v březnu 2010 poskytla rozhovor magazínu Práva (http://www.novinky.cz/zena/styl/206932-marketa-irglova-na-dalsi-lasku-si-pockam.html).


V rozporu se sliby redakce nevyšel v březnu, ale na konci července. Mezitím se spousta věcí u Swell Season změnila, na což byla redakce upozorněna. O tom, jak funguje „prestižní“ tištěné médium, si může každý udělat obrázek na příkladu následující otázky, kterou si redakce z nepochopitelných důvodů upravila a vložila Markétě do úst slova, která nikdy neřekla.

Takže tady je původní otázka:
Při předávání Oscara jste řekla: Nebojte se snít a doufat, ta naděje nás všechny spojuje. Jaké jsou teď vaše naděje a sny, v něž doufáte?

Autentická odpověď Markéty, dodaná redakci:
Momentálně doufám, že uspěji s písničkou pro film – třetí díl ságy Stmívání. Napsali jsme ji s Glenem přímo pro tento film a myslím, že by se do něj hodila. Je spousta hudebníků a skupin, kteří se snaží dostat své písně do filmů , takže jsem připravena i na odmítnutí, ale co se má stát se stejně stane, tak zatím aspoň doufám.

A tady upravená otázka a odpověď redakce Práva:
Při předávání Oscara jste řekla: Nebojte se snít a doufat, ta naděje nás všechny spojuje. Jeden sen se vám splnil - vaše písnička The Moon opravdu zní ve filmu Zatmění z řady The Twilight Saga, který měl premiéru na začátku prázdnin.


Napsali jsme ji s Glenem přímo pro tento film a myslím, že se do něj hodí. Je spousta hudebníků a skupin, kteří se snaží dostat své písně do filmů, takže jsem byla připravena i na odmítnutí, ale co se má stát, se stejně stane, doufala jsem a uspěli jsme.

Pro úplnost je třeba dodat, že píseň Glena a Markéty se v upírském Stmívání neobjevila a píseň Moon z Alba The Swell Season, kterou právo zmiňuje, ale o které Markéta nemluvila, se naopak objevila ve filmu Dear John. Právo však má lepší informace, když píše:
„I když se dvojice rozešla, už dva roky spolu jezdí po světových pódiích, hrají a zpívají. A slaví i nejnovější úspěch - jejich píseň The Moon se objevila ve třetím dílu upírské ságy Stmívání, na jehož premiéru se v prvních červencových dnech těšili teenageři na celém světě.“


Ať žije profesionalita!

 (-mi-)