The Frames zahrají v prosinci v Praze

Pražské Divadlo Archa zažije 6. prosince velkou oslavu. Na turné ke dvacátému výročí vzniku se zde zastaví irská kapela The Frames s frontmanem Glenem Hansardem. "Je to jediný koncert ve střední Evropě a Divadlo Archa bylo zvoleno na Glenovo výslovné přání," říká jeden z pořadatelů vystoupení, Jiří Hejl.

Turné, které začíná ve Spojených státech 19. listopadu, následuje vzápětí poté, co Hansard v říjnu zakončí dvouleté celosvětové koncertní putování s Markétou Irglovou a Swell Season. V USA kapela odehraje osm koncertů. Odtud se přesune do Evropy – Velké Británie, Holandska, Belgie, Německa a České republiky. V polovině prosince pak zahraje irskému publiku na pouhých třech koncertech v Dublinu a Belfastu (11.-13. prosince 2010).

"Pražský koncert je pro Glena Hansarda stejně důležitý jako ty v Dublinu. Velice si váží našich fanoušků a velmi se na Prahu těší," dodává Jiří Hejl. Pražský koncert je pouze k stání a lístky v ceně 790 Kč jsou v prodeji v Divadle Archa od 10. září, v dalších předprodejích (s obvyklým poplatkem) budou k dispozici od pondělí 13. září.

Celá tisková zpráva je zde.